1

Zakaj okolju prijazna energija?

Za resnično trajnosten razvoj elektromobilnosti je ključno, da se upošteva vsak del vrednostne verige. Polnjenje je pri tem eden najpomembnejših dejavnikov.

2

Spodbujanje obnovljivih virov energije

BMW Charging tako spodbuja uporabo energije iz obnovljivih virov in zagotavlja, da je pri vsakem polnjenju količina porabljene energije enakovredna količini energije, ki je bila oddana v električno omrežje kot okolju prijazna energija. Ta izravnava porabljene količine energija poteka prek t.i. dokazil o izvoru.

3

Centraliziran sistem

Dokazila o izvoru so v Evropi uveljavljena oblika potrdil o zeleni energiji (t.i. Energy Attribute Certificates – EAC), ki potrjujejo, kako in kje je bila proizvedena električna energija iz obnovljivih virov. Tako so označeni tudi kot »rojstni list« električne energije. Proizvajalci električne energije iz obnovljivih virov lahko za količino električne energije, ki so jo proizvedli in oddali v omrežje, ta dokazila o izvoru pridobijo pri neodvisnem registracijskem organu.

4

100 % vetrna energija

Prek partnerjev Digital Charging Solutions in ClimatePartner se za vsa polnjenja v okviru storitve BMW Charging zagotovi, da se pridobi in razvrednoti ustrezno število dokazil o izvoru. Pri tem uporabljena dokazila o izvoru so jamstvo za pridobivanje električne energije iz evropskih vetrnih elektrarn. Na ta način storitev BMW Charging podpira najbolj okolju prijazne načine proizvajanja električne energije.

BMW Charging: Celotna ponudba za storitve polnjenja.

Polnjenje na poti, doma ali v službi – BMW Charging vam poleg nenehno rastoče mreže infrastrukture za polnjenje po vsej regiji, ponuja tudi vam prilagojene individualne rešitve za polnjenje doma ali v službi. Vse informacije o naših polnilnih postajah Wallbox, polnilnih kablih in povezanih servisnih storitvah, digitalnih storitvah polnjenja in tehnologijah polnjenja v naših vozilih so vam na voljo na spletni strani BMW v rubriki o polnjenju.

Na stran

Izberite tarifo in se pridružite.

Prikaz naših tarif

Registrirajte se zdaj in koristite javne
polnilne postaje, ki so vam na dosegu rok!