Raziščite BMW Charging

Izvedite več o naših storitvi

1

Registrirajte se za BMW Charging

1. Aplikacijo My BMW že imate vključeno in povezano z vašim BMWjem? Super. Preprosto se registrirajte tako, da izberete "BMW Polnilni Račun" v vaši My BMW aplikaciji. Vam bolj ustreza način brez aplikacije? Preverite našo stran za tarife, da preverite naše tarife, pakete in posebne ponudbe, ki najbolje ustrezajo vašim navadam vožnje in potrebam in so relavantne ta vaš BMW. Potem se prijavite z vašim BMW ID ali pa se regiistrirajte, da prejmete novega.

2. Vnesite nekaj informacij o vas in vašem vozilu. Ti podatki so zbrani večinoma za to, da vam zagotovimo, da boste prejeli ponudbe, ki ustrezajo vašemu vozilu.

3. Izberite zaželjen način plačila.

4. Naročite polnilno kartico BMW Charging Card ali, če jo že imate, vnesite njeno številko. Izberete lahko, da pogodbo aktivirate takoj ali določen datum aktivacije. Prejeli boste celoten pregled vaše pogodbe.Če je vse pravilno, preprosto pritisnite potrdi.

2

Aktivirajte kartico BMW Charging Card in prenesite aplikacijo My BMW

Ko aktivirate kartico, vam bo storitev BMW Charging v celoti na voljo po vsej Evropi najkasneje v 24 urah. Medtem uporabite aplikacijo My BMW za preverjanje pristnosti na polnilnem mestu (preprosto filtrirajte po aplikaciji). Pri nekaterih popolnoma električnih modelih BMW je potrebno preverjanje pristnosti na primernih polnilnih mestih popolnoma odpravljena – zahvaljujoč Plug & Charge. *

3

Raziščite našo mrežo

Zemljevid vam bo v pomoč pri iskanju polnilnih točk – v naši aplikaciji ali na spletnem mestu. Filtrirajte po vrstah vtičev, hitrosti polnjenja in razpoložljivosti. Preverite ocene in dodajte svoje.

Ogledate si lahko tudi pot do želene polnilne postaje in zaženete navigacijo kar iz aplikacije My BMW.

Če postaja ponuja polnjenje na daljavo, lahko zaženete tudi ta postopek.

4

Začnite polniti

Odvisno od polnilne postaje lahko postopek polnjenja začnete na različne načine in tako uživate v največji možni prilagodljivosti. Filtrirajte način preverjanja pristnosti po vaši izbiri v aplikaciji My BMW.

BMW Charging Card: Identificirajte se s svojo kartico BMW Charging Card tako, da jo pokažete na polnilni postaji, da začnete postopek polnjenja.

Digitalno preverjanje pristnosti: Začnite in končajte postopek polnjenja neposredno v aplikaciji My BMW z uporabo »Scan & Charge« (skeniranje kode QR za identifikacijo) ali »Select & Charge« (izbira določene polnilne točke).

Plug & Charge: Z najnovejšo generacijo naših popolnoma električnih vozil BMW je potreba po preverjanju pristnosti na ustreznih polnilnih mestih popolnoma odpravljena – zahvaljujoč Plug & Charge. Preprosto priključite in začnite polniti.

Pridružite se danes in napolnite BMW: Enostavno. Kjerkoli. Kadarkoli.

Začetek

Pridobite več informacij o polnjenju električnega vozila

Trajanje polnjenja

Trajanje postopka polnjenja je odvisno od različnih dejavnikov: kapaciteta in stopnja napolnjenosti baterije, učinkovitosti polnjenja vozila ter hitrosti in zmogljivosti polnjenja polnilne postaje.
Električna vozila lahko polnite na naslednje načine:
- Izmenični tok (AC) z najv. 22 kW. To je primeren način za PHEV in BEV.
- Enosmerni tok (DC), znan tudi kot hitro polnjenje, ki se začne pri 50 kW. Ta način je primeren le za BEV.
- Visokozmogljivo polnjenje (HPC) je naslednja generacija izjemno hitre tehnologije polnjenja DC, ki se začne pri 150 kW.

Kaj to pomeni za vaše vozilo BMW?
Medtem ko povsem električni model BMW i4 priročno doseže svojo polno zmogljivost v približno 8,25 ure, npr. na javnem polnilniku AC, pridobi do 164 km dosega v le 10 minutah na polnilniku HPC, kot so polnilniki našega strateškega partnerja IONITY.

Vrste vtičev in kabli

Na voljo je več različnih vrst vtičev. Na postajah AC so najpogostejši vtiči vrste 2, nekatere pa ponujajo tudi vtiče vrste 1. Postaje DC ponujajo vtiče ccs ali CHAdeMO. Evropski proizvajalci avtomobilov uporabljajo standard ccs. 
Pri polnjenju AC boste morali s seboj prinesti svoj kabel za način 3, saj večina postaj nima priključenega lastnega kabla. Pri polnilnikih DC to ni potrebno, saj imajo priključen fiksni kabel. 

Kaj to pomeni za vozilo BMW?
Ni vam treba skrbeti glede ničesar. Vaše vozilo BMW je že dobavljeno z ustreznim osnovnim kompletom za polnjenje doma in na javnih mestih, vključno s kabli, ki so primerni za vaše vozilo in regijo. In ... vaš BMW ve, katere vrste polnilnih točk in priključkov (vrsta 2 i li CCS) so primerni za vašo vrsto vozila, zato privzeto uporabi pravilne filtre na zemljevidih BMW in v aplikaciji My BMW.

Polnilne točke

V Evropi število javnih polnilnih postaj vztrajno raste. Po vsej Evropi je na voljo več sto operaterjev polnilnih točk (CPO). Poleg možnosti polnjenja v centrih mest je zdaj večina avtocest opremljenih z možnostmi za hitro polnjenje – običajno visokozmogljivo polnjenje (High Power Charging oz. HPC) – na smiselnih razdaljah.
Za individualni dostop do tega obsežnega števila polnilnih priložnosti je potrebno veliko dela za nastavitev računov pri vseh različnih operaterjih polnilnih točk in spremljanje načinov dostopa, cen, računov in faktur.

Kaj to pomeni glede BMW Charging?
BMW Charging združuje veliko večino operaterjev polnilnih točk po Evropi ter nenehno dodaja nove ponudnike in ponudbe. Zato ena pogodba poskrbi, da imate priročen dostop do celotne mreže, ki vključuje AC + DC vklj. s HPC. Oglejte si naš zemljevid za iskanje vseh polnilnih točk v naši mreži in pogosto obiskane pomembne točke v vaši bližini.

Polnjenje električnega vozila

Ko dosežete polnilno postajo, se identificirate s primerno polnilno kartico, prek aplikacije ali z drugimi digitalnimi/tehničnimi rešitvami. Glede na svojega operaterja polnilne točke (CPO) morate najprej odkleniti polnilno točko ali najprej priključiti svoje vozilo.
Ob priključitvi polnilnega kabla se ta varno zaklene na obeh koncih, preden se začne polnjenje. Kabel ostane zaklenjen do konca polnjenja. Postopek polnjenja se ustavi s ponovnim odčitavanjem načina preverjanja pristnosti ali odklepanjem vozila. Odklopite kabel. Končano.

Kaj to pomeni glede BMW/BMW Charging?
Vaša kartica BMW Charging ali aplikacija My BMW predstavlja vaš ključ do obsežne mreže polnilnih točk po Evropi. Hitro boste ugotovili, kakšne so manjše razlike v postopku glede na operaterja polnilne točke. Postopek polnjenja ustavite na daljavo prek aplikacije My BMW ali preprosto z odklepanjem vozila.

Stroški in tarife

Na voljo so številni modeli določanja cen in postavke, ki so odvisni od posameznih operaterjev polnilnih točk (CPO) i li ponudb ponudnikov e-mobilnosti (EMP). Cena je lahko določena na minuto ali kWh in se lahko spreminja glede na čas. Včasih se močno razlikujejo glede na posamezne operaterje polnilnih točk in vključujejo dodatne cenovne postavke (npr. nadomestilo za blokiranje).
Če pri različnih operaterjih polnilnih točk uporabljate združen dostop do polnilnih točk EMP, imate morda dostop do obsežne mreže, katere prednost so vidiki priročnosti, in imate na voljo tudi možnosti standardiziranih cen. Morda lahko izkoristite polnjenje na javnem mestu po prilagodljivi ceni (ceno in model določanja cen opredeli posamezni operater polnilne točke) ali nespremenljivi ceni (poenotene cene in cenovne postavke veljajo pri vseh operaterjih polnilnih točk v ponudbi).

Kaj to pomeni glede BMW Charging?
Z BMW Charging in aktivno tarifo lahko priročno polnite svoje vozilo pri številnih operaterjih polnilnih točk po vsej Evropi – po eni privlačni nespremenljivi ceni AC/DC. Cena je optimizirana glede na trg in temelji na lokalnih tržnih cenah energije.

image

Trajnostna e-mobilnost na podlagi okolju prijazne energije

Električna vozila so okolju prijazna le toliko kot energija, s katero se polnijo. Zaradi tega si z BMW polnjenjem prizadevamo za kar največjo trajnostnost vsake polnilne seje.

Več o tem

BMW Charging: Celotna ponudba za storitve polnjenja.

Polnjenje na poti, doma ali v službi – BMW Charging vam poleg nenehno rastoče mreže infrastrukture za polnjenje po vsej regiji, ponuja tudi vam prilagojene individualne rešitve za polnjenje doma ali v službi. Vse informacije o naših polnilnih postajah Wallbox, polnilnih kablih in povezanih servisnih storitvah, digitalnih storitvah polnjenja in tehnologijah polnjenja v naših vozilih so vam na voljo na spletni strani BMW v rubriki o polnjenju.

Na stran

* Začenši z vozilom BMW i5 bodo številni popolnoma električni modeli BMW opremljeni s funkcijo Plug & Charge.