BMW Charging

Lue lisää palvelustamme

1

Rekisteröidy BMW Charging käyttäjäksi

1. Valitse hinnoittelu, joka sopii parhaiten ajotapoihisi ja -tarpeisiisi. Oletko jo ladannut My BMW -sovelluksen ja rekisteröitynyt käyttäjäksi? Hienoa! Voit käyttää samoja käyttäjätunnuksia myös BMW Charging -palvelussa. Jos et ole, luo uusi käyttäjätili.

2. Anna itseäsi ja autoasi koskevia tietoja. Näitä tietoja käytetään pääasiassa tilisi luomiseen ja varmistamaan, että saat autollesi sopivia tarjouksia.

3. Valitse haluamasi maksutapa.

4. Tilaa BMW Charging Card -latauskorttisi tai, mikäli sinulla on jo sellainen, syötä korttisi numero. Voit halutessasi aktivoida korttisi saman tien tai asettaa aktivoitumisajankohdaksi tietyn päivämäärän. Tämän jälkeen saat tiedot sopimuksestasi. Mikäli kaikki on kunnossa, vahvista klikkaamalla.

2

Aktivoi BMW Charging Card -korttisi ja lataa My BMW -sovellus

Kun olet aktivoinut korttisi, BMW Charging -palvelu on käytettävissäsi kaikkialla Euroopassa 24 tunnin kuluessa. Käytä sillä aikaa My BMW -sovellusta tunnistautumiseen latauspisteellä (suodata sovelluksen mukaan). Joidenkin täyssähköisten BMW-mallien kohdalla asianmukaisten latauspisteiden tunnistautumistarve poistuu kokonaan Plug & Charge -toiminnon ansiosta.

3

Tutustu verkostoomme

Kartan avulla löydät latauspisteitä – sovelluksessamme ja verkkosivustolla. Suodata liitintyyppien, latausnopeuden ja saatavuuden mukaan. Tutki arvioita ja kirjoita arvosteluja.

Voit myös ottaa esiin reitin haluamallesi latausasemalle ja aloittaa navigoinnin suoraan My BMW -sovelluksesta.

Ja jos asema tarjoaa etälatauksen, voit myös aloittaa tämän prosessin.

4

Aloita lataaminen

Latausasemasta riippuen voit aloittaa lataustoiminnon eri tavoin ja hyödyntää näin parhaan joustavuuden. Suodata valitsemasi tunnistautumismenetelmä My BMW -sovelluksessa.

BMW Charging Card: Tunnistaudu BMW Charging Card -kortillasi pitämällä se esillä latausasemalla lataustoiminnon aloittamiseksi.

Digitaalinen tunnistus: Aloita ja lopeta lataustoiminto suoraan My BMW -sovelluksessa valitsemalla joko “Scan & Charge” (QR-koodin skannaus tunnistusta varten) tai “Select & Charge” (tietyn latauspisteen valinta).

Plug & Charge: Täyssähköisten BMW-ajoneuvojemme uusimman sukupolven kohdalla asianmukaisten latauspisteiden tunnistautumistarve poistuu kokonaan Plug & Charge -toiminnon ansiosta. Kytke vain pistoke ja lataa.

Liity tänään ja saat pääsyn yhteen Euroopan suurimmista latausverkostoista.

Aloita tästä

Lue lisää sähköautojen latauksesta

Lataamisen kesto

Latausprosessin kesto riippuu useista tekijöistä: akun kapasiteetista ja tasosta, ajoneuvon latauksen suorituskyvystä sekä latausaseman nopeudesta ja kapasiteetista.
Sähköautoja voidaan ladata seuraavasti:
- Vaihtovirta (AC), maksimiteho 22 kW. Tämä sopii PHEV- ja BEV-ajoneuvoille.
Tasavirta (DC), jota kutsutaan myös nimellä pikalataus, jonka teho on alkaen 50 kW. Se sopii vain BEV-ajoneuvoille.
- High Power Charging (HPC) on seuraavan sukupolven supernopea tasavirtalatausteknologia, jonka teho on alkaen 150 kW.

Mitä tämä tarkoittaa BMW:lle?
Täyssähköinen BMW i4 saavuttaa täyden kapasiteettinsa kätevästi noin 8,25 tunnissa, ts. julkisella AC-laturilla se saavuttaa jopa 164 km ajomatkan vain 10 minuutissa HPC-laturilla, kuten esimerkiksi strategisen kumppanimme IONITYn laturilla.

Liitintyypit ja kaapelit

Käytössä on useita erilaisia liitintyyppejä. AC-asemilla tyypin 2 liittimet ovat yleisimpiä, mutta joissakin on myös tyypin 1 liittimiä. DC-asemilla on joko ccs- tai CHAdeMO-liittimet. Eurooppalaiset autonvalmistajat käyttävät ccs-standardia. 
Vaihtovirtalatausta varten sinun on otettava mukaan oma tilan 3 kaapelisi, koska useimmissa asemissa ei ole sellaista valmiiksi liitettynä. DC-latureissa tämä ei ole tarpeen, koska niihin on liitetty kiinteä kaapeli. 

Mitä tämä tarkoittaa BMW:lle?
Sinun ei tarvitse olla huolissasi mistään. BMW:si sisältää jo sopivan perussarjan koti- ja julkiseen lataukseen, sisältäen alueelle ja autollesi sopivat kaapelit. Ja... BMW:si tietää, mitkä latauspisteet ja liittimet (tyyppi 2 ja/tai CCS) ovat oikeita auton tyypille, ja se käyttää oletuksena oikeita suodattimia BMW-kartoissa ja My BMW -sovelluksessa. 

Latauspistettä

Euroopan julkinen latausinfrastruktuuri kasvaa tasaisesti. Latauspylväiden omistajia (CPO:t) on satoja ympäri Euroopan. Keskustan latausmahdollisuuksien lisäksi kaikki suuret moottoritiet on nyt varustettu pikalatausmahdollisuuksilla – tyypillisesti High Power Chargingilla (HPC) – kohtuullisin etäisyyksin.
Näiden lukuisten latausmahdollisuuksien käyttämiseksi erikseen on melkoinen työ luoda tilit kaikille eri latauspisteiden operaattoreille sekä pitää kirjaa pääsytavoista, hinnoista, tileistä ja laskuista.

Mitä se tarkoittaa BMW Chargingille?
BMW Charging koostaa suurimman osan latauspylväiden omistajista ympäri Eurooppaa ja lisää jatkuvasti uusia toimijoita ja tarjouksia. Siksi sinulle riittää yksi sopimus, jotta saat kätevästi käyttöösi täyden pääsyn koko verkostoon, kattaen AC- ja DC-lataukset, sisältäen myös HPC:n. Tutustu karttaamme nähdäksesi kaikki latauspisteet verkostossamme ja lähellä usein vierailemiasi kiinnostuksen kohteita.

Sähköauton lataaminen

Kun saavut latausasemalle, todennat itsesi sopivalla latauskortilla sovelluksen tai muun digitaalisen/teknisen ratkaisun avulla. Latauspylvään omistajasta (CPO) riippuen joko ensin avaat latauspisteen lukituksen tai kytket ensin autosi siihen.
Kun latauskaapeli on kytketty, se lukittuu molemmista päistään ennen latauksen aloittamista. Se pysyy lukittuna latausprosessin loppuun asti. Latausprosessi pysähtyy joko lukemalla todennusmenetelmä uudelleen tai yksinkertaisesti vain avaamalla auton lukituksen. Irrota kaapeli. Valmista.

Mitä tämä tarkoittaa BMW:lle/BMW Charginginille?
BMW-latauskorttisi tai My BMW -sovelluksesi on avaimesi laajaan latauspisteiden verkostoon ympäri Euroopan. Opit pian pienet, latauspistekohtaiset erot prosessissa. Pysäytä latausprosessi etänä My BMW -sovelluksella tai vain avaamalla auton lukitus.

Hinnat ja tariffit

Tarjolla on useita erilaisia hinnoittelumalleja ja komponentteja riippuen kunkin latauspylvään omistajan (CPO) ja/tai sähköisen liikkuvuuden tarjoajan (EMP) tarjonnasta. Hinnat voivat olla minuutti- tai kWh-kohtaisia, ja vaihtelevat ajan mukaan. Ne vaihtelevat joskus suuresti eri CPO:den välillä, ja mukana saattaa olla lisähinnoittelukomponentteja (esim. estohinta).
Jos käytät EMP-koostavia latauspisteitä useammalta eri CPO:lta, saatat saada pääsyn laajaan verkostoon, joka on hyödyllinen mukavuusnäkökulmasta sekä standardoitujen hinnoitteluvaihtoehtojen osalta. Voit hyödyntää julkista latausta joustavalla hinnalla (yksittäisen CPO:n asettama hinta ja hinnoittelumalli) tai kiinteällä hinnalla (yhtenäiset hinnat ja hintakomponentit koskevat kaikkia tarjouksen CPO:ita).

Mitä se tarkoittaa BMW Chargingille?
BMW Chargingin ja aktiivisen tariffin avulla voit ladata kätevästi laajassa CPO-tarjonnassa kaikkialla Euroopassa – yhteen, edulliseen AC/DC-hintaan. Hinta on optimoitu kullekin markkinalle perustuen paikallisiin energian markkinahintoihin.

image

Kestävää sähköautoilua vihreällä sähköllä

Sähköautot ovat juuri niin ympäristöystävällisiä kuin niiden lataukseen käytettävä energia. Tästä syystä haluamme tehdä lataustoiminnoista mahdollisimman ympäristöystävällisiä.

Lue lisää

BMW Charging: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää lataamisesta.

Tarvitset sitten latausta tien päällä, kotona tai töissä – jatkuvasti kasvavan latausasemaverkoston lisäksi BMW Charging voi tarjota yksilöllisesti räätälöityjä latausratkaisuja sinun kotiisi tai työpaikalle. Löydät kaiken Wallboxeistamme, latauskaapeleista ja niihin liittyvistä palveluista sekä digitaalisista latauspalveluista ja lataustekniikasta ajoneuvoissamme BMW:n nettisivuilla otsikon lataus alla.

Sivustolle

* BMW i5:stä alkaen monissa täyssähköisissä BMW-malleissa on Plug & Charge -ominaisuus.