Utforsk BMW Charging

Finn ut mer om tjenesten

1

Registrer deg for BMW Charging

1. Har du allerede lastet ned My BMW-appen og koblet den til din BMW? Supert! Da kan du enkelt registrere deg ved å velge "BMW Charging-konto" i appen. Foretrekker du å ikke benytte app kan du registrere deg her på nettsiden. Velg det abonnementet som passer best til dine kjørevaner og behov. Logg inn med din BMW ID eller opprett en ny konto.

2. Skriv inn litt informasjon om deg og din bil. Denne informasjonen samles hovedsakelig inn for å opprette kontoen din og for å sikre at du får relevant tilbud.

3. Velg din foretrukne betalingsmåte.

4. Bestill BMW Charging Card, eller skriv inn nummeret på kortet ditt hvis du allerede har et. Du kan velge å aktivere kontrakten med en gang eller angi en bestemt dato for aktivering. Du vil få full oversikt over avtalen din. Hvis alt er riktig, klikker du bare på bekreft.

2

Aktiver BMW Charging Card og last ned My BMW appen

Etter at du har aktivert kortet, er BMW Charging-service tilgjengelig for deg over hele Europa senest etter 24 timer. I mellomtiden kan du bruke My BMW-appen til autentisering på ladepunktet (bare filtrer etter app). Med noen helelektriske BMW-modeller faller behovet for autentisering på egnede ladepunkter helt bort – takket være Plug & Charge. *

3

Utforsk ladenettverket

Kartet lar deg finne ladepunkter, både i appen og på nettstedet. Filtrer etter kontakttyper, ladehastighet og tilgjengelighet. Se vurderinger og legg igjen anmeldelser.

Du kan også vise en rute til ønsket ladestasjon og begynne å navigere rett fra My BMW appen.

Og hvis stasjonen tilbyr ekstern lading, kan du starte den prosessen også.

4

Start lading

Avhengig av ladestasjon kan du starte ladingen på forskjellige måter og dermed få maksimal fleksibilitet. Etter autentiseringen kan du filtrere valget i My BMW-appen.

BMW Charging Card: Identifiser deg med ditt BMW Charging Card ved å legge det frem på ladestasjonen for å begynne ladingen.

Digital autentisering: Begynn og avslutt ladingen direkte i My BMW-appen enten ved "Scan & Charge" (skann QR-kode for identifisering) eller "Select & Charge" (valg av det konkrete ladepunktet).

Plug & Charge: Med den siste generasjonen av våre helelektriske BMW-kjøretøy faller behovet for autentisering på egnede ladepunkter helt bort – takket være Plug & Charge. Det er bare å koble seg til og lade i vei.

Bli med i dag og lad din BMW hvor som helst, når som helst.

Kom i gang

Finn ut mer om elbillading

Ladetider

Ladetiden avhenger av flere faktorer: batterikapasitet og -nivå, bilens ladeeffekt og ladestasjonens hastighet og kapasitet.
Elbiler kan lades med følgende:
- Vekselstrøm (AC) med maksimalt 22 kW. Egner seg for ladbare hybrider og elbiler.
- Likestrøm (DC), også kjent som hurtiglading, fra 50 kW og oppover. Kun egnet for elbiler.
- Lynlading (HPC, eller High Power Charging) er en ny generasjon superrask DC-ladeteknologi, fra 150 kW og oppover.

Hva innebærer dette for deg med en BMW?
Helelektriske BMW i4 fullades på ca. 8,25 timer på en offentlig AC-lader, og kan få en rekkevidde på opptil 100 km i løpet av bare 5 minutter med en lynlader fra for eksempel vår strategiske partner IONITY.

Kontakttyper og kabler

Det er mange forskjellige ladekontakter på markedet. På AC-stasjoner er type 2-kontakt vanligst, men noen har også type 1-kontakt. DC-stasjoner har enten CCS- eller CHAdeMO-kontakt. Europeiske bilprodusenter bruker CCS-standarden. 
For AC-lading må du ha med din egen Mode 3-kabel ettersom de fleste ladestasjonene ikke har fast kabel. For DC-ladere er ikke dette nødvendig siden de har en fast kabel. 

Hva innebærer dette for deg med en BMW?
Du kan ta det helt med ro. Din BMW leveres som standard med en grunnpakke for lading hjemme og ved offentlige ladestasjoner, inkludert kabler. Din BMW vet selv hva slags ladepunkter og kontakter (type 2 og/eller CCS) som passer bilen, og bruker som standard de riktige filtrene i BMW Maps og i My BMW-appen. 

Ladepunkter

Den offentlige ladeinfrastrukturen i Europa vokser stadig, og det finnes hundrevis av ladeoperatører i Europa. I tillegg til lademuligheter i byene finner du også ladestasjoner langs alle større motorveier, vanligvis såkalte lynladere eller HPC (High Power Charging).
Det kan imidlertid være litt av en jobb å opprette separate kontoer for alle de ulike ladeoperatørene, samt å holde oversikt over alle tilganger, priser, og fakturaer.

Hva innebærer dette for deg som bruker av BMW Charging?
BMW Charging samler de fleste ladeoperatørene i Europa i én løsning, og nye aktører og tilbud legges til fortløpende. Det er dermed nok med én avtale for å få enkel tilgang til hele ladenettverket. Ta en titt på kartet vårt for å se alle ladepunktene i nettverket, også på steder der du kjører ofte.

Lading av elbilen

Når du kommer til ladestasjonen, identifiserer du deg med et ladekort, en app eller en annen digital/teknisk løsning. Avhengig av ladeoperatøren må du enten først låse opp ladepunktet eller koble til bilen.
Når ladekabelen er koblet til, låses den i begge ender før ladingen starter. Den forblir låst til ladingen er avsluttet. Du stopper ladingen ved å identifisere deg på nytt. Koble fra kabelen, og du er ferdig.

Hva innebærer dette for deg som bruker av BMW Charging?
BMW Charging-kortet eller My BMW-appen er din nøkkel til et stort nettverk av ladepunkter over hele Europa. Du vil raskt komme inn i de små forskjellene mellom de ulike ladeoperatørenes løsninger. Ladingen kan stoppes eksternt via appen.

Kostnader og tariffer

Det finnes mange ulike prismodeller i markedet, avhengig av ladeoperatør. Prisene kan være oppgitt per minutt eller per kWh og dessuten avhenge av tid på døgnet. Noen ganger er det store forskjeller mellom ladeoperatørene, og ekstra priskomponenter (f.eks. blokkeringsgebyr) kan komme i tillegg.
Hvis du benytter deg av en leverandør som samler flere ladeoperatører i en løsning, får du tilgang til et stort nettverk og en ryddig prisstruktur. Du kan velge mellom en fleksibel pris (pris fastsatt av den enkelte ladeoperatør) eller fastpris (en pris for alle ladeoperatørene som inngår i nettverket).

Hva innebærer dette for deg som bruker av BMW Charging?
Med BMW Charging og Active-abonnementet kan du lade til en attraktiv fastpris hos en rekke ladeoperatører over hele Europa.

image

Bærekraftig e-mobilitet gjennom økostrøm

Elbiler er bare like miljøvennlige som energien de er ladet med. Derfor er vi opptatt av å gjøre ladeøktene så bærekraftige som mulig.

Finn ut mer

BMW Charging: Alt du trenger å vite om lading.

Enten du må lade underveis, hjemme eller på jobben – i tillegg til det stadig voksende nettverket av ladestasjoner, kan BMW Charging tilby en individuell tilpasset ladeløsning for hjemmet eller arbeidsplassen. Du finner alt om våre veggbokser, ladekabler og tilknyttede serviceytelser, digitale ladetjenester og ladeteknologi i våre kjøretøy på BMWs nettside under overskriften lading.

Gå til side

* Etter start med BMW i5 blir mange helelektriske BMW-modeller utstyrt med Plug & Charge-funksjonen.