Ontdek BMW Charging

Meer info over onze service

1

Meld u aan bij BMW Charging

1. Heeft u de My BMW App al gedownload en verbonden met uw BMW? Perfect! Open de My BMW App, selecteer "BMW Charging Account" en log direct in. Liever aanmelden of registreren via de website? Ontdek onze tarieven en pakketten die het beste bij uw rijgewoonten en laadbehoeften passen. Heeft u al een BMW ID dan kunt hiermee direct inloggen. Bent u nieuw, dan kunt u eenvoudig een nieuw BMW ID aan maken.

2. Uw voertuig informatie maakt uw account compleet en zorgt er tevens voor dat u aanbiedingen ontvangt die bij uw voertuig passen.

3. Kies de gewenste betalingswijze.

4. Koppel uw BMW Charging Card of, als u er nog geen een heeft, kunt u deze direct aanvragen. U kunt ervoor kiezen uw contract meteen te starten of een specifieke ingangsdatum in te stellen. U krijgt een volledig overzicht van uw contract. Als alles in orde is, dan klikt u op bevestigen.

2

Activeer uw BMW Charging Card en download de My BMW App

Zodra u uw kaart geactiveerd hebt, zal de BMW Charging-Service uiterlijk binnen 24 uur in heel Europa volledig voor u beschikbaar zijn. Gebruik in de tussentijd de My BMW-app om u te authenticeren bij het oplaadpunt (gewoon filteren op app). Bij sommige volledig elektrische BMW-modellen is authenticatie bij geschikte oplaadpunten volledig overbodig - dankzij Plug & Charge. *

3

Vind uw laadpunt

Met de kaart vindt u laadpunten – in de app. Filter op stekkertypes, laadsnelheid, authenticatiemogelijkheden en beschikbaarheid. Bekijk beoordelingen of laat er zelf een achter.

U kunt ook een route naar het gewenste laadpunt laten weergeven en direct vanuit de My BMW app beginnen met navigeren.

Indien het laadpunt authenticatie via de app ondersteunt dan kunt u het opladen starten door middel van uw app.

4

Begin met laden

Afhankelijk van het laadstation kunt u de laadsessie op verschillende manieren beginnen en zo genieten van maximale flexibiliteit. Filter op de authenticatiemethode van uw keuze in de My BMW-app.

BMW Charging Card: Identificeer uzelf met uw BMW Charging Card door deze tegen bij het laadstation te houden om de laadsessie te beginnen.

Digitale authenticatie: Begin en beëindig de laadsessie rechtstreeks in de My BMW-app dankzij 'Scan & Charge' (QR-code scannen voor identificatie) of 'Select & Charge' (selectie van het specifieke oplaadpunt).

Plug & Charge: Met de nieuwste generatie van onze volledig elektrische BMW-voertuigen is authenticatie bij geschikte oplaadpunten volledig overbodig - dankzij Plug & Charge. Steek de stekker in en begin met laden.

Meld u vandaag aan en laad uw BMW eenvoudig, overal en op elk moment.

Aan de slag

Meer informatie over EV-laden

Laadduur

De duur van een laadproces hangt af van verschillende factoren: de capaciteit en het niveau van de batterij, de laadprestaties van het voertuig en de snelheid en capaciteit van het laadstation.
Elektrische voertuigen kunnen worden geladen met
- Wisselstroom (AC) met een maximum van 22 kW. Dit is geschikt voor PHEV's en BEV's.
- Gelijkstroom (DC), ook bekend als snelladen, dat begint bij 50 kW. Het is alleen geschikt voor BEV's.
- High Power Charging (HPC) is de volgende supersnelle generatie van DC-laadtechnologie en begint bij 150kW.

Wat betekent dat in BMW-termen?
Terwijl de volledig elektrische BMW i4 gemakkelijk zijn volledige capaciteit bereikt in ongeveer 8,25 uur, bijvoorbeeld aan een openbare AC-lader, wint hij tot 164 km aan actieradius in slechts 10 minuten aan een HPC-lader zoals die van onze strategische partner IONITY.

Stekkertypes & kabels

Er zijn verschillende soorten stekkers. Bij AC-stroomstations zijn Type 2-stekkers het meest gebruikelijk, maar sommige hebben ook Type 1-stekkers. DC-stroomstations hebben ofwel ccs- of CHAdeMO-stekkers. Europese autofabrikanten gebruiken de ccs-norm. 
Voor AC-laden moet u uw eigen Mode 3-kabel meenemen, aangezien de meeste stations niet over een eigen kabel beschikken. Voor DC-laders is dit niet nodig omdat er een vaste kabel aan zit. 

Wat betekent dat in BMW-termen?
U hoeft zich nergens zorgen over te maken. Uw BMW wordt reeds geleverd met een geschikte basiskit voor thuis & openbaar opladen, inclusief kabels die geschikt zijn voor uw voertuig en regio. En ... uw BMW weet welk type oplaadpunten en aansluitingen (Type 2 en/of CCS) de juiste zijn voor het type voertuig en past standaard de juiste filters toe in BMW Maps en in de My BMW-app. 

Oplaadpunten

De openbare-laadinfrastructuur in Europa groeit gestaag. Er zijn honderden laadpaalexploitanten (CPO's) in heel Europa. Bovendien zijn naast de oplaadmogelijkheden in de binnenstad - alle belangrijke snelwegen nu uitgerust met snellaadmogelijkheden - meestal High Power Charging (HPC) - op redelijke afstanden.
Om individueel toegang te krijgen tot dit enorme aantal oplaadmogelijkheden is het een hele klus om bij alle verschillende laadpaalexploitanten een account aan te maken en de toegangsmiddelen, prijzen, accounts en facturen bij te houden.

Wat betekent dat in BMW Charging-termen?
BMW Charging verzamelt de overgrote meerderheid van laadpaalexploitanten in heel Europa en voegt voortdurend nieuwe spelers en aanbiedingen toe. Met één contract beschikt u dus over de volledige netwerktoegang voor AC-stroom + DC-stroom inclusief HPC. Bekijk onze kaart om alle oplaadpunten in ons netwerk te zien en in de buurt van uw vaak bezochte Point of Interest.

Opladen van een elektrisch voertuig

Bij het laadstation legitimeert u zich met een geschikte oplaadkaart, via app of andere digitale/technische oplossingen. Afhankelijk van de laadpaalexploitant (CPO) moet u eerst het oplaadpunt ontgrendelen of eerst uw voertuig inpluggen.
Zodra de oplaadkabel is aangesloten, wordt deze aan beide uiteinden goed vergrendeld voordat het opladen begint. Hij blijft vergrendeld tot het laadproces wordt beëindigd. Het opladen wordt ofwel gestopt door het opnieuw lezen van het authenticatiemiddel, ofwel door de auto gewoon te ontgrendelen. Koppel de kabel los Klaar.

Wat betekent dat in BMW/BMW Charging-termen?
Uw BMW Charging-kaart of de My BMW-app zijn uw sleutel tot een uitgebreid netwerk van oplaadpunten in heel Europa. U zult snel de kleine procesverschillen oppikken, afhankelijk van de CPO. Stop het laadproces op afstand via My BMW-app of ontgrendel gewoon de auto.

Kosten en tarieven

Er bestaan verschillende prijsmodellen en componenten, afhankelijk van het aanbod van de respectieve laadpaalexploitant (CPO) en/of e-mobiliteitsleverancier (EMP). De prijzen kunnen per minuut of per kWh zijn en variëren naar gelang van het tijdstip. Zij verschillen soms sterk van CPO tot CPO en er zijn bijkomende prijscomponenten (bv. blokkeervergoeding) van toepassing.
Als u gebruik maakt van een EMP die de toegang tot oplaadpunten over verschillende CPO's bundelt, hebt u wellicht toegang tot een uitgebreid netwerk u profiteert van comfortaspecten en ook van gestandaardiseerde prijsopties. U zou gebruik kunnen maken van openbaar laden tegen een flexibele prijs (prijs en prijsmodel bepaald door de individuele CPO) of een vaste prijs (uniforme prijzen en prijscomponenten gelden voor alle CPO's in het aanbod).

Wat betekent dat in BMW Charging-termen?
Met BMW Charging en het Active-tarief kunt u comfortabel laden bij een groot aantal CPO's in heel Europa - tegen één aantrekkelijk vast AC/DC-tarief. Het tarief wordt per markt geoptimaliseerd op basis van de lokale marktprijzen voor energie.

image

Duurzame e-mobiliteit door groene stroom

Elektrische voertuigen zijn slechts zo milieuvriendelijk als de energie waarmee ze worden opgeladen. Daarom doen we er met BMW Charging alles aan om laadsessies zo duurzaam mogelijk te maken.

Ontdek meer

BMW Charging: Alles voor het opladen van uw BMW

Ongeacht of u thuis, onderweg of op het werk oplaadt. BMW Charging biedt u oplossingen: een laadpas voor publieke infrastructuur via onze partner BMW Charging en laadoplossingen voor thuis of op het werk via onze partner Luminus. Alles over onze laadoplossingen, digitale laaddiensten en laadtechnologieën in onze voertuigen vindt u op onze BMW-website onder de rubriek Laden.

Naar de pagina

* Vanaf de BMW i5 zullen veel volledig elektrische BMW-modellen uitgerust zijn met de Plug & Charge-functie.