Utforska BMW Charging

Lär dig mer om tjänsten

1

Registrera dig för BMW Charging

1. Har du redan laddat ner My BMW app och kopplat den till din BMW? Bra! Då kan du enkelt registrera dig genom att välja "BMW Charging-konto" i My BMW-appen. Eller föredrar du att inte använda en app? Kolla in våra abonnemang för att se vilket som bäst passar dina körvanor och behov. Logga sedan in med ditt BMW ID eller registrera dig för att skapa ett nytt.

2. Ange lite information om dig och din bil. Denna information används huvudsakligen för att skapa ditt konto och säkerställa att du får erbjudanden anpassade till din bil.

3. Välj den betalningsmetod du föredrar.

4. Beställ ditt BMW Charging Card eller om du redan har ett, ange ditt kortnummer. Du kan välja att aktivera ditt kontrakt direkt eller välja ett specifikt aktiveringsdatum. Du kommer att få en full översikt över ditt kontrakt. Om allt är korrekt, klicka bara för att bekräfta.

2

Aktivera ditt BMW Charging Card och ladda ner My BMW appen

Efter att du aktiverat kartan står BMW Charging-service till ditt förfogande i hela Europa inom 24 timmar. Under tiden kan du använda appen My BMW för autentisering vid laddpunkten (bara filtrera i appen). Med en helelektrisk BMW-modell slipper du helt autentiseringen vid laddpunkten – tack vare Plug & Charge. *

3

Utforska vårt laddnätverk

kartan kan du hitta laddpunkter – i vår app och på webbplatsen. Filtrera efter kontakttyper, laddhastighet och tillgänglighet. Se betyg och skriv recensioner.

Du kan också se vägen till önskad laddstation och börja navigera direkt från My BMW appen.

Och om stationen har fjärrladdning kan du även starta den processen.

4

Starta laddning

Beroende på laddstation kan du starta laddningen på olika sätt och därmed njuta av maximal flexibilitet. Filtrera ditt val efter autentiseringsmetod i appen My BMW.

BMW Charging Card: Identifiera dig med ditt BMW Charging Card genom att stanna vid laddstationen för att starta laddningen.

Digital autentisering: Starta och avsluta laddningen direkt i appen My BMW antingen genom ”Scan & Charge” (skanna QR-kod för identifiering) eller ”Select & Charge” (urval av konkreta laddpunkter).

Plug & Charge: Med den senaste generationen av våra helelektriska BMW-modeller slipper du helt autentiseringen vid laddpunkten – tack vare Plug & Charge. Bara koppla in och börja ladda.

Gå med idag och få tillgång till ett av europas största laddnätverk.

Kom igång

Lär dig med om elfordonsladdning

Laddningstider

Tiden det tar att ladda beror på flera faktorer t.ex. batteriets kapacitet och laddningsnivå, bilens laddningsprestanda samt laddstationens hastighet och kapacitet.
Elfordon kan laddas på följande sätt:
- Växelström (AC) med maximalt 22 kW. Detta passar för laddhybrider och batteridrivna elfordon.
- Likström (DC), även kallad snabbladdning, som laddar från 50 kW. Detta lämpar sig endast för batteridrivna elfordon.
- Ultrasnabb laddning (HPC eller High Power Charging) är nästa generations DC-laddningsteknik och laddar från 150 kW.

Vad innebär detta för dig med en BMW?
Helelektriska BMW i4 laddas fullt på ca 8,25 timmar t.ex. med en publik AC-laddare och kan få upp till 100 km räckvidd på bara 5 minuter med en ultrasnabb HPC-laddare av den typ som används av vår partner IONITY.

Kontakttyper och kablar

Det finns flera olika kontakttyper. På AC-stationer är Typ 2-kontakter vanligast, men vissa har även Typ 1-kontakter. DC-stationer har antingen CCS- eller CHAdeMO-kontakter. Europeiska biltillverkare använder CCS-standarden. 
För AC-laddning kommer du att behöva ta med din egen laddningskabel (Mode 3) eftersom de flesta laddstationer saknar en sådan. För DC-laddare är detta inte nödvändigt eftersom de har fast kabel.

Vad innebär detta för dig som har BMW?
Du behöver inte oroa dig för något. Din BMW levereras som standard med laddkablar för hemmaladdning och publik laddning. Och... din BMW vet vilken typ av laddpunkter och kontakter (Typ 2 och/eller CCS) som passar till din bil och använder automatiskt rätt filter i BMW Maps och i My BMW appen.

Laddpunkter

Europas största publika laddinfrastruktur växer ständigt. Det finns hundratals laddoperatörer i Europa. Utöver laddningsmöjligheter inne i städer finns nu på alla större motorvägar både snabbladdare och ultrasnabba laddare.
För att få tillgång till detta stora utbud av laddningsmöjligheter krävs det ganska mycket arbete med att skapa konton hos alla olika laddoperatörer och sedan hålla koll på tillgänglighet, priser, konton och fakturor.

Vad innebär detta för dig som använder BMW Charging?
I laddnätverket för BMW Charging ingår nästan alla laddoperatörer i hela Europa och det tillkommer hela tiden nya laddoperatörer och erbjudanden. Därför räcker det med ett enda avtal som smidigt ger dig tillgång till ett mycket stort antal laddare. Ta en titt på vår karta för att se alla laddpunkter i nätverket och som finns i närheten av platser som du ofta besöker.

Laddning av en elbil

När du kommer till laddstationen identifierar du dig antingen med laddkortet eller appen. Beroende på laddoperatör låser du antingen först upp laddpunkten eller ansluter först ditt fordon.
När laddningskabeln är ansluten låses den säkert i båda ändar innan laddningen startar. Den förblir låst tills laddningen avslutas, antingen med hjälp av laddkortet eller appen. Lossa kabeln. Klart.

Vad innebär detta för dig som använder BMW Charging?
BMW Charging-kortetet är nyckeln till ett omfattande nätverk med laddpunkter i hela Europa. Du kommer snabbt att lära dig de små praktiska skillnaderna beroende på laddoperatör. Stoppa laddningen enkelt på distans via appen.

Kostnader och taxor

Priset för laddning skiljer sig beroende på laddoperatör och kan tas ut per minut eller per kWh och variera beroende på tiden. Ibland varierar de kraftigt mellan olika laddoperatörer och blockeringsavgifter kan förekomma.
Om du använder BMW Charging som samlar flera olika laddoperatörer får du tillgång till laddnätverk från olika laddoperatörer, vilket förenklar för dig och ger dig enhetliga priser. Du kan välja mellan ett flexibelt pris (pris bestäms av den enskilda laddoperatören) eller ett fast pris (enhetliga priser för alla laddoperatörer som ingår i nätverket).

Vad innebär detta för dig som använder BMW Charging?
Med BMW Charging och ett Active-abonnemang kan du ladda till ett attraktivt fast pris hos ett stort antal laddoperatörer i Europa.

image

Hållbar e-mobilitet med grön el

Elfordon kan inte vara miljövänligare än elen de laddas med. Det är därför vi har åtagit oss att varje laddning så hållbar som möjligt.

Läs mer

BMW Charging: Allt du behöver veta om laddning.

Oavsett om det gäller att ladda när du är på väg, hemma eller på arbetsplatsen – BMW Charging ger dig både tillgång till en ständigt växande laddinfrastruktur och en passande laddlösning för hemmet eller arbetsplatsen. Information om våra laddboxar, laddkablar och tillhörande servicetjänster, digitala laddtjänster och laddteknik i våra bilar hittar du på BMW:s webbplats under rubriken laddning.

Till sidan

* Helelektriska BMW-modeller från BMW i5 är utrustade med funktionen Plug & Charge.