Εξερευνήστε το BMW Charging

Μάθετε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία μας

1

Εγγραφείτε για το BMW Charging

1. Έχετε ήδη ενεργοποιήσει την εφαρμογή My BMW App και έχετε συνδεθεί με την BMW σας; Υπέροχα. Εγγραφείτε απρόσκοπτα επιλέγοντας «Λογαριασμός BMW Charging» στην εφαρμογή My BMW App. Προτιμάτε να το κάνετε χωρίς εφαρμογή; Ελέγξτε τη σελίδα μας για τις τιμές χρέωσης για να δείτε τις τιμές χρεώσεων, τα πακέτα και τις προσφορές που ταιριάζουν καλύτερα στις συνήθειες και τις ανάγκες σας και είναι σχετικές με την BMW σας.

2. Εισαγάγετε μερικές πληροφορίες για εσάς και το όχημά σας. Αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται κυρίως για τη δημιουργία του λογαριασμού σας και την παροχή προσφορών σχετικών με το όχημά σας.

3. Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής της προτίμησής σας.

4. Παραγγείλετε την κάρτα φόρτισής BMW Charging Card σας ή, εάν έχετε ήδη μία, εισαγάγετε τον αριθμό της κάρτα σας. Έχετε τη δυνατότητα ενεργοποίησης του συμβολαίου σας αμέσως ή σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα λάβετε μια πλήρη επισκόπηση του συμβολαίου σας. Εάν όλα είναι σωστά, απλώς κάντε κλικ στην επιλογή επιβεβαίωσης.

2

Ενεργοποιήστε την κάρτα BMW Charging Card σας και κάντε λήψη της Εφαρμογής My BMW

Αφού ενεργοποιήσετε την κάρτα σας, η υπηρεσία BMW Charging θα είναι πλήρως διαθέσιμη για εσάς σε όλη την Ευρώπη το αργότερο εντός 24 ωρών. Στο μεταξύ, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή My BMW για έλεγχο ταυτότητας στο σημείο φόρτισης (απλώς φιλτράρετε ανά εφαρμογή). Με ορισμένα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα BMW, η ανάγκη για έλεγχο ταυτότητας σε κατάλληλα σημεία φόρτισης εξαλείφεται εντελώς, χάρη στο Plug & Charge. *

3

Βρείτε το δικό σας σημείο φόρτισης

Ο χάρτης σάς επιτρέπει να βρίσκετε σημεία φόρτισης εντός εφαρμογής. Χρησιμοποιήστε φίλτρα για τους τύπους πρίζας, την ταχύτητα φόρτισης, τον τρόπο πιστοποίησης και τη διαθεσιμότητα. Δείτε βαθμολογίες και υποβάλετε κριτικές.

Μπορείτε επίσης να δείτε μια διαδρομή προς τον σταθμό φόρτισης που προτιμάτε και να ξεκινήσετε την πλοήγηση απευθείας από την εφαρμογή My BMW.

Επίσης, αν ο σταθμός προσφέρει δυνατότητα απομακρυσμένης φόρτισης, μπορείτε να ξεκινήσετε και αυτήν τη διαδικασία.

4

Έναρξη φόρτισης

Ανάλογα με τον σταθμό φόρτισης, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία φόρτισης με διαφορετικούς τρόπους, για να απολαμβάνετε τη μέγιστη ευελιξία. Φιλτράρετε για να βρείτε τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας της επιλογής σας στην εφαρμογή My BMW.

BMW Charging Card: Πραγματοποιήστε έλεγχο ταυτότητας με την κάρτα BMW Charging Card σας παρουσιάζοντάς τη στον σταθμό φόρτισης για να ξεκινήσετε τη διαδικασία φόρτισης.

Ψηφιακός έλεγχος ταυτότητας: Ξεκινήστε και τερματίστε τη διαδικασία φόρτισης απευθείας στην εφαρμογή My BMW χρησιμοποιώντας είτε «Scan & Charge» (σάρωση κωδικού QR για αναγνώριση) είτε «Select & Charge» (επιλογή του συγκεκριμένου σημείου φόρτισης).

Plug & Charge: Με την τελευταία γενιά των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων BMW, η ανάγκη για έλεγχο ταυτότητας σε κατάλληλα σημεία φόρτισης εξαλείφεται εντελώς, χάρη στο Plug & Charge. Απλώς συνδέστε το όχημα και ξεκινήστε τη φόρτιση.

Λάβετε μέρος σήμερα και φορτίστε την BMW σας: οπουδήποτε, οποτεδήποτε Εύκολα. Οπουδήποτε. Οποτεδήποτε.

Ας ξεκινήσουμε

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Διάρκεια φόρτισης

Η διάρκεια της διαδικασίας φόρτισης εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες: την ισχύ και το επίπεδο της μπαταρίας, την απόδοση φόρτισης του οχήματος όπως και την ταχύτητα και ισχύ του σταθμού φόρτισης.
Η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
- Εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) με μέγιστη ισχύ 22 kW. Αυτό είναι κατάλληλο για υβριδικά οχήματα (PHEV) και οχήματα με μπαταρία (BEV).
Συνεχές ρεύμα (DC), γνωστό και ως ταχεία φόρτιση, με ισχύ έναρξης 50 kW. Αυτό είναι κατάλληλο μόνο για οχήματα με μπαταρία (BEV).
- Η Φόρτιση Υψηλής Ισχύος (HPC), είναι η επόμενη υπερταχεία γενιά της τεχνολογίας φόρτισης με συνεχές ρεύματα και ξεκινά από τα 150kW.

Τι σημαίνει αυτό με όρους BMW;
Ενώ η πλήρως ηλεκτρική BMW i4 φτάνει την πλήρη χωρητικότητά της σε περίπου 8,25 ώρες π.χ. σε έναν δημόσιο φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος, η αυτονομία της φτάνει τα 102 μίλια σε μόλις 10 λεπτά με έναν φορτιστή HPC, όπως αυτός που διατίθεται από τον στρατηγικό μας συνεργάτη IONITY.

Τύποι πρίζας και καλωδίων

Υπάρχει μια πληθώρα διαφορετικών τύπων πρίζας στο Δίκτυο Δημόσιας Φόρτισης. Στους σταθμούς AC, οι πρίζες Τύπου 2 είναι οι πιο συνήθεις, αλλά μερικοί διαθέτουν και Τύπου 1 πρίζες. Οι σταθμοί DC έχουν είτε πρίζες ccs ή CHAdEMO. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη χρησιμοποιούν το πρότυπο ccs. 
Για τη φόρτιση AC θα χρειαστεί να έχετε το δικό σας καλώδιο Mode 3, καθώς οι περισσότεροι σταθμοί δεν έχουν δικά τους. Για φορτιστές DC αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς έχουν ένα σταθερό καλώδιο.

Τι σημαίνει αυτό με όρους BMW;
Ότι δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. Η BMW σας έρχεται ήδη εξοπλισμένη με ένα κατάλληλο βασικό κιτ για Δημόσια Φόρτιση και Φόρτιση στο σπίτι, που περιλαμβάνει καλώδια κατάλληλα για το όχημα και την περιοχή σας. Και... η BMW σας ξέρει ποιοι τύποι σημείων φόρτισης (Τύπος 2 και/ή CCS) είναι οι σωστοί για τον τύπο οχήματος και εφαρμόζει από μόνη της τα κατάλληλα φίλτρα στους Χάρτες BMW και στην Εφαρμογή My BMW. 

Σημεία φόρτισης

Οι δημόσιες υποδομές φόρτισης στην Ευρώπη αναπτύσσονται με σταθερό ρυθμό. Υπάρχουν εκατοντάδες φορείς εκμετάλλευσης σημείων φόρτισης CPO) σε όλη την Ευρώπη. Εκτός από τις τοπικές δυνατότητες φόρτισης, οι περισσότεροι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι είναι πλέον εξοπλισμένοι με δυνατότητες ταχείας φόρτισης, συνήθως φόρτιση υψηλής ισχύος (HPC) σε λογικές αποστάσεις.
Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό δυνατοτήτων φόρτισης από μόνοι σας είναι αρκετά χρονοβόρο, καθώς θα πρέπει να κάνετε λογαριασμούς σε όλους τους διαφορετικούς φορείς εκμετάλλευσης σημείων φόρτισης και να παρακολουθείτε τους τρόπους πρόσβασης, τις τιμές, τους λογαριασμούς και τα τιμολόγια.

Τι σημαίνει αυτό με όρους BMW Charging;
Το BMW Charging συγκεντρώνει τη συντριπτική πλειονότητα των φορέων εκμετάλλευσης σημείων φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και προσθέτει συνεχώς νέους παίκτες και προσφορές. Οπότε, ένα συμβόλαιο είναι αρκετό για να έχετε πρόσβαση σε ένα δίκτυο πολλών φορέων εκμετάλλευσης που καλύπτει τα AC + DC, συμπεριλαμβανομένου και της HPC. Ελέγξτε τον χάρτη σας για να δείτε όλα τα σημεία φόρτισης στο δίκτυό μας και κοντά στο σημείο ενδιαφέροντος που επισκέπτεστε συχνά.

Φόρτιση ενός Ηλεκτρικού Οχήματος

Όταν φτάσετε στον σταθμό φόρτισης, κάνετε μόνοι σας επαλήθευση ταυτότητας με μια κατάλληλη κάρτα φόρτισης, μέσω εφαρμογής ή άλλων ψηφιακών/τεχνικών λύσεων. Ανάλογα τον χειριστή σημείου φόρτισης (CPO), είτε ξεκλειδώνετε πρώτα το σημείο φόρτισης ή το συνδέετε πρώτα στο όχημά σας.
Όταν το καλώδιο φόρτισης συνδεθεί, ασφαλίζεται και στις δύο άκρες προτού ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης. Παραμένει ασφαλισμένο μέχρι να τερματιστεί η διαδικασία φόρτισης. Η διαδικασία φόρτισης σταματά είτε με την επανάληψη του τρόπου επαλήθευσης ταυτότητας είτε απλώς με το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου. Αποσυνδέστε το καλώδιο. Έτοιμο.

Τι σημαίνει αυτό με όρους BMW/BMW Charging;
Η Κάρτα BMW Charging σας ή η Εφαρμογή My BMW αποτελούν το κλειδί για ένα τεράστιο δίκτυο σημείων φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Θα συνηθίσετε γρήγορα τις μικρές διαφορές στη διαδικασία από CPO σε CPO. Σταματήστε τη διαδικασία φόρτισης από απόσταση μέσω της Εφαρμογής My BMW ή απλώς ξεκλειδώστε το όχημα.

Κόστη και τιμές χρέωσης

Υπάρχουν διάφορα μοντέλα τιμολόγησης και συνιστώσες εκεί έξω, ανάλογα με όσα προσφέρει ο εκάστοτε φορέας εκμετάλλευσης σημείου φόρτισης (CPO) ή/και πάροχος ηλεκτρικής κινητικότητας (EMP). Οι τιμές μπορεί να είναι ανά λεπτό ή ανά kWh και να διαφέρουν ανάλογα με το χρονικό διάστημα. Μερικές φορές, διαφέρουν αρκετά από CPO σε CPO και ισχύουν επιπλέον συνιστώσες τιμολόγησης (π.χ. χρέωση φραγής).
Αν χρησιμοποιείτε μια συγκεντρωτική πρόσβαση σημείου φόρτισης EMP σε διάφορους CPO, ίσως έχετε πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο που επωφελείται από πλευράς άνεσης και επίσης από τυποποιημένες επιλογές τιμολόγησης. Ίσως να μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δημόσια φόρτιση σε μια ευέλικτη τιμή (η τιμή και το μοντέλο τιμής ορίζεται από τον αντίστοιχο CPO) ή μια σταθερή τιμή (ισχύουν ενιαίες τιμές και συνιστώσες τιμής σε όλους τους CPO στην προσφορά).

Τι σημαίνει αυτό με όρους BMW Charging;
Με το BMW Charging και το οικονομικό πρόγραμμα Flex μπορείτε να φορτίζετε άνετα σε έναν τεράστιο αριθμό σταθμών CPO σε όλη την Ευρώπη - οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τον φορέα εκμετάλλευσης του σταθμού φόρτισης.

image

Βιώσιμη ηλεκτρική κινητικότητα μέσω της οικολογικής ενέργειας

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι τόσο φιλικά προς το περιβάλλον όσο και η ενέργεια με την οποία φορτίζονται. Για αυτόν τον λόγο δεσμευόμαστε να κάνουμε κάθε περίοδο φόρτισης όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη.

Μάθετε περισσότερα

BMW Charging: Ολόκληρη η γκάμα υπηρεσιών φόρτισης.

Είτε πρόκειται για φόρτιση στον δρόμο, στο σπίτι ή στη δουλειά, το BMW Charging δεν σας προσφέρει μόνο ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο υποδομών φόρτισης που καλύπτει όλες τις περιοχές, αλλά και τη λύση φόρτισης που είναι κατάλληλη για εσάς που βρίσκεστε στο σπίτι ή στη δουλειά. Θα βρείτε τα πάντα σχετικά με τα wallboxes, τα καλώδια φόρτισης και τις σχετικές υπηρεσίες, τις ψηφιακές υπηρεσίες φόρτισης και τις τεχνολογίες φόρτισης στα οχήματά μας στον ιστότοπο της BMW στην ενότητα Charging (Φόρτιση).

Μάθετε περισσότερα

* Ξεκινώντας με το BMW i5, πολλά πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της BMW θα διαθέτουν τη λειτουργία Plug & Charge.