Fedezze fel: BMW Charging

Tudjon meg többet a szolgáltatásról

1

Regisztrálás a következőre: BMW Charging

1. Már rendelkezik My BMW regisztrációval autójához? Kiváló! Regisztráljon a töltéshez könnyedén a "BMW Charging fiók" kiválasztásával a My BMW applikációban. A hagyományos regisztrációs módot részesítené előnyben? Ismerje meg a tarifákat ismertető oldalunkat és válassza, amelyik legjobban megfelel vezetési szokásainak és igényeinek majd hozzon létre egy új fiókot.

2. Adjon meg néhány információt önmagáról és járművéről. Ez az információ elsősorban a fiók létrehozásához szükséges, valamint ahhoz, hogy a járművének megfelelő ajánlatokat kapjon.

3. Válassza ki a használni kívánt fizetési módot.

4. Rendelje meg a BMW Charging Card töltési kártyáját, vagy ha már rendelkezik ezzel, adja meg a kártya számát. Eldöntheti, hogy már most aktiválja a szerződését vagy beállíthat egy konkrét aktiválási dátumot. Meg fogja kapni a szerződése teljes áttekintését. Ha minden helyes, egyszerűen csak erősítse meg.

2

Aktiválja a BMW Charging Card kártyáját és töltse le az My BMW alkalmazást

Miután aktiválta a kártyáját, a BMW Charging funkció legkésőbb 24 órán belül teljeskörűen elérhetővé válik Európa egész területén belül. Amíg a funkció nem elérhető, addig használja a My BMW alkalmazást a töltőponton történő hitelesítéshez (egyszerűen szűrjön az alkalmazással). Egyes tisztán elektromos BMW-modellek esetében a Plug & Charge funkciónak köszönhetően egyáltalán nincs szükség a töltőpontokon a hitelesítésre.*

3

Találja meg következő töltőállomását

A térkép segítségével kereshet töltőpontokat - az alkalmazásban. Szűrhet a csatlakozó típusa, az azonosítás módszer, a töltési sebesség és rendelkezésre állás szerint. Megtekintheti az értékeléseket és írhat véleményt.

Megjelenítheti a kívánt töltőállomáshoz vezető útvonalat és elindíthatja a navigációt közvetlenül az My BMW alkalmazásból.

Valamint ha a töltőállomás nyújt távtöltési szolgáltatást, ezt a folyamatot is elindíthatja.

4

Töltés indítása

A töltőállomástól függően különböző módon elindíthatja a töltési folyamatot , ami maximális rugalmasságot biztosít. Végezzen szűrést az Ön által választott hitelesítési módszerre a My BMW alkalmazásban.

BMW Charging Card kártya: A töltési folyamat megkezdéséhez igazolja magát a BMW Charging Card kártyával a töltőállomáson.

Digitális hitelesítés: Indítsa el és fejezze be a töltési folyamatot közvetlenül a My BMW alkalmazásban a „Scan & Charge” (QR-kód beolvasása az azonosításhoz) vagy a „Select & Charge” (konkrét töltőpont kiválasztása) segítségével.

Plug & Charge: A teljesen elektromos BMW járműveink legújabb generációja esetében a Plug & Charge funkciónak köszönhetően egyáltalán nincs szükség a töltőpontokon a hitelesítésre. Mindössze csatlakoztassa a járművet, és kezdje el a töltést.

Csatlakozzon ma, és töltse fel BMW járművét könnyedén, bárhol, bármikor.

Kezdjük el!

Tudjon meg többet az elektromos jármű töltéséről

Töltés időtartama

A töltési folyamat időtartama különböző tényezőktől függ: az akkumulátor kapacitása és szintje, a jármű töltési teljesítménye, valamint a töltőállomás sebessége és kapacitása.
Az elektromos járművek a következőkkel tölthetők fel:
- Váltóáram (AC) maximum 22 kW teljesítménnyel. Ez alkalmas a csatlakozóval ellátott hibrid elektromos járművekhez (PHEV) és az akkumulátoros elektromos járművekhez (BEV).
- Egyenáram (DC), más néven villámtöltés, amely 22 kW-nál kezdődik. Ez csak az akkumulátoros elektromos járművekhez alkalmas.
- A nagy teljesítményű ultratöltés (HPC) a DC töltési technológia következő szupergyors generációja és 150 kW-nál kezdődik.

Mit jelent ez a BMW esetében?
Míg a teljesen elektromos BMW i4 például kényelmesen körülbelül 8,25 óra alatt éri el teljes kapacitását üres állapotról egy nyilvános AC töltővel, addig egy HPC töltővel, mint amilyet stratégiai partnerünk, az IONITY is kínál, 10 perc alatt akár 164 km-es hatótávolságra is szert tehet.

Csatlakozótípusok és -kábelek

Különböző csatlakozótípusok léteznek. Az AC állomásokon a type 2-es típusú csatlakozók a legáltalánosabbak. A DC állomásokon CCS agy CHAdeMO töltőfejek találhatók. Az európai autógyártók a CCS szabványt használják. 
Az AC töltéshez magával kell hoznia saját Mode 3 kábelét, mivel a legtöbb töltőállomás nem rendelkezik ezzel. A DC töltők esetében erre nincs szükség, mivel ott található egy fix kábel. 

Mit jelent ez a BMW esetében?
Nincs miért aggódnia. Az Ön BMW-je rendelkezik a megfelelő szériatartozékokkal az otthoni és nyilvános töltéshez, amely tartalmazza a járműhöz és a régióhoz illő kábeleket. És... a BMW tudja, hogy mely típusú töltőpontok és csatlakozók (2-es típus és/vagy CCS) a megfelelőek a jármű típusához és automatikusan a megfelelő szűrőket alkalmazza a BMW térképeken és a My BMW alkalmazásban. 

Töltőpontok

A nyilvános töltőhelyek infrastruktúrája fokozatosan növekszik Európában. Több száz töltőpont-üzemeltető (CPO) található egész Európában. Továbbá a belvárosi töltési lehetőségeken túl minden fontosabb főút fel van szerelve gyors töltési lehetőségekkel - általában nagy teljesítményű töltéssel (HPC) - észszerű távolságon belül.
Ahhoz, hogy ezt a rengeteg töltési lehetőséget egyenként is elérhessük, elég nagy munka lenne az összes töltőpont üzemeltetőjénél fiókot létrehozni, és nyomon követni a hozzáférési módokat, árakat, fiókokat és számlákat.

Mit jelent ez a BMW Charging esetében?
A BMW Charging tartalmazza az európai töltőpontok nagy többségét és folyamatosan új szereplőkkel és ajánlatokkal bővül. Ezért elegendő, ha Ön csak egy szerződéssel rendelkezik, és kényelmesen hozzáférhet az egész hálózathoz, mely egyaránt tartalmaz AC + DC és HPC pontokat. Térképünkön megtekintheti a hálózatunkban szereplő és az érdeklődési pontjai közelében található összes töltőpontot.

Elektromos jármű töltése

A töltőállomásra megérkezve a megfelelő töltőkártyával, az alkalmazáson keresztül vagy egyéb digitális/technikai megoldással hitelesíti magát. A töltőpont-üzemeltetőtől (CPO) függően először vagy feloldja a töltőpontot vagy csatlakoztatja a járművet.
A töltőkábel a csatlakoztatást követően mindkét végén biztonságosan reteszelődik a töltés elindítása előtt. A töltési folyamat befejezéséig zárolva marad. A töltési folyamat az azonosításhoz használt eszköz újbóli beolvasásával vagy egyszerűen az autó kinyitásával leáll. Válassza le a kábelt. Kész.

Mit jelent ez a BMW/BMW Charging esetében?
A BMW Charging kártya vagy a My BMW alkalmazás kulcsot adnak a töltőpontok széleskörű hálózatához egész Európában: Gyorsan meg fogja tanulni a folyamatok töltőpont-üzemeltetőtől függő különbségeit. Állítsa le a töltési folyamatot távolról a My BMW alkalmazáson keresztül vagy egyszerűen az autó kinyitásával.

Költségek és tarifák

Különféle árazási modellek és összetevők léteznek a megfelelő töltőpont-üzemeltető (CPO) és/vagy e-mobilitás szolgáltató (EMP) ajánlatától függően. Az árak vonatkozhatnak percre vagy kWh-ra, és az időtől függően változhatnak. Néha töltőpont-üzemeltetőként változnak és további árazási összetevők (pl. blokkolási díj) vonatkozhatnak.
Ha Ön egy olyan e-mobilitás szolgáltatót használ, amely különböző töltőpont-üzemeltetőket von össze, egy hatalmas hálózathoz férhet hozzá és élvezheti a kényelmi szempontokat és a szabványos árazási opciókat is. Rugalmas áron használhatja a nyilvános töltést (az árat és az árazási modellt az egyes CPO-k határozzák meg) vagy a rögzített árat (egységes árak és árösszetevők az ajánlatban szereplő valamennyi CPO esetében)

Mit jelent ez a BMW Charging szempontjából?
A BMW Charging szolgáltatással és az Aktív tarifával kényelmesen tölthet Európa számos CPO-jánál - egy vonzó fix AC/DC áron. Az árat piaconként optimalizáltuk a helyi energiapiac árai alapján.

image

Fenntartható e-mobilitás ökoárammal

Az elektromos járművek csak annyira környezetbarátok, mint amennyire a töltésükhöz használt energia az. Ezért a BMW Charging gal minden töltési munkamenetet a lehető legfenntarthatóbbá tesszük.

Tudjon meg többet

BMW Charging: Teljes körű kínálat a feltöltés területén.

Feltöltés útközben, otthon vagy munkahelyen – A BMW Charging a regionális feltöltési infrastruktúra folyamatosan bővülő hálózata mellett az Ön számára egyénileg is megfelelő feltöltési megoldásokat kínál otthonában vagy a munkahelyén. A wallboxokról, töltőkábelekről és az ezekkel kapcsolatos szolgáltatásainkról, a digitális töltési szolgáltatásokról és a járműveinkben lévő töltési technológiákról mindent megtalál a BMW weboldalán a Feltöltés menüpontban.

Ugrás az oldalra

* A BMW i5-től kezdve számos teljesen elektromos BMW-modell rendelkezik majd a Plug & Charge funkcióval.